Desert cornete cu crema de vanilie

Postat de panacris in Dulciuri
2 Ian 2020 | 3247 vizualizari
Desert cornete cu crema de vanilie

Am văzut în preajma Crăciunului aceste rulouri umplute cu cremă de vanilie! Și gândul m-a dus tocmai laaaaaa: Bunătăți pentru Crăciun! ;)  Mi-am adus aminte de faimoasele rulouri preparate mereu de sărbători, mai ales de Crăciun, că atunci aveau acces, bunicile  la osânza pentru aluat fraged. Și tot așa mi-am adus aminte că am achiziționat o grămadă de forme pentru rulouri și cornete, pe care încă nu le-am trecut prin proba focului:D, adică folosit ;)  Le-a venit rândul, dar așa ca o gospodină modernă și mereu pe fugă, am folosit un aluat de foietaj gata preparat ;)  Iar crema, am fentat-o și pe ea, cu ajutorul budincii de vanilie de la Dr. Oetker! ;) Daaa, uneori mai trișez și eu, dar măcar recunosc! ;) Cum spuneam e o rețetă pentru gospodinele moderne, pe repede înainte!   Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Aluat foietaj Morărița cca. 800 g,
  • Forme de cornete 10 bucați,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Gălbenuș de ou 1 bucată.
  • Pentru cremă:
  • Lapte 500 ml,
  • Budincă de vanilie Dr. Oetker 1 plic,
  • Zahăr brun 4 linguri,
  • Esență de vanilie de Madagascar Dr. Oetker 1 lingură,
  • Unt grăsime 85% 150 g.
  • Pentru ornat:
  • Zahăr pudră vanilinat Dr. Oetker 2-3 linguri.

Mod de preparare

Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii.

Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau șervețel îmbibat cu ulei ;) după cum are fiecare prin bucătărie ;)

Cu încredere se începe rularea fâșiilor de aluat pe fiecare formă de cornet, în parte. O să fie un picuț mai greu la primul, al doilea cornet, dar apoi o să prindeți șpilul :D și o să fiți tare încânate de rezultatul final.

După ce ați terminat cu toate corrnetele, pe care le așezați, cuminți în tava de copt, pe o hârtie de pergament, sau o folie de silicon, ce se poate folosi în cuptor, le ungeți cu gălbenuș de ou, pentru a obține un plus de valoare prin culoare! ;)

Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la 200 grade, pe raftul din mijloc, apoi încă 10 minute la 180 grade.

Cât se răcesc cornetele se prepară crema.

Într-o cratiță cu fund gros, sau în cazul meu de fiert lapte (e ideală pentru creme fierte și budinci!) se pune la fiert cca. 400 ml lapte.

Praful de budincă se amestecă cu zahărul și restul de 100 ml lapte, până ce se omogenizează.

Când laptele a început să fiarbă se adaugă amestecul de mai sus și esența de vanilie, se amestecă energic, continuu, până ce se obține o creamă de consistența unei smântâni mai groase.

Untul la temperatura camerei se adaugă în budinca de vanilie, se amestecă ușor, până ce se înglobează și se lasă la rece cca. 30 minute.

Cornetele se umplu cu crema de vanilie rece, cu ajutorul unui poș sau mai simplu, cu ajutorul unei pungi alimentare :D avantajul este că nu mai trebuie să curățați punga :D ;) dezavantajul este, că vom contribui la poluare L

Cornetele umplute cu creamă de vanilie se așează aristic pe un platou sau o farfurie mărinimoasă, se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se savurează cu mare drag.

Spor și poftă bună! ;)

Promit că voi reface și rețeta clasică cu aluat de foietaj și crema de ouă preparate, de la A la Z ;) Un An Nou cât mai fain, oameni dragi! ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornete cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone

Postat de mirela0911

Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone

Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2020, 21:34
Ce vaniloase bune ne-ai adus
la 02.01.2020, 21:42
Bune, bune, ziceam că le mai fac și eu, dar nu mi-am mai făcut timp și pentru ele.
la 02.01.2020, 21:45
Clemeee, din alea bune, pe placul nostru, al vostru si al urmasilor si urmasilor nostrii )) ca le stiu, cum spuneam, din alta epoca ) dar le-m cam dat cu flit până acum Le-am redescoperit, iar Zmeișorii mâine le vor reloaded cu cremă de lămâie și/sau ciocolată ) Am pus-o )
la 02.01.2020, 21:54
Foarte bune...!
la 02.01.2020, 21:54
Crisule )))

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking