Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Postat de gaby_d in Dulciuri
31 Ian 2018 | 6630 vizualizari
Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Ingrediente

  • Ingrediente aluat cornulete bicolore
  • 1 kg faina alba
  • 25 g drojdie
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 350 ml lapte
  • putina sare
  • 2 linguri cacao neagra

Pentru sirop

  • 400 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1/2 sticluta esenta rom

In plus Crema de ciocolata Finetti

Mod de preparare

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor.
Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute.

Separat, intr-un bol mare, punem faina ramasa (cele 800 g) ouale batute, praful de copt stins cu lamaie, uleiul si sarea.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem amestecul cu drojdie in bolul mare si framantam un aluat omogen, ferm. Cred ca mi-a luat cam 10-15 minute. Adaugati inca putina faina, doar daca aluatul o cere, acesta trebuie sa fie elastic si usor de lucrat cu el.

Impartim aluatul in doua parti egale, iar intr-una din parti punem cacaua si framantam pana la omogenizare.

Punem bucatile de aluat in doua boluri, acoperim cu servete curate si lasam la crescut la loc cald, pana-si dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul.

Impartim fiecare bila in 6 parti.

Oprim doua bucati, de culori diferite, restul pastrandu-le acoperite pana la folosire.

Intindem aluatul maro intr-o foaie rotunda, apoi procedam la fel cu aluatul galben.

Suprapunem foile punand partea maro prima, apoi taiem cercul in 8 parti egale.

Punem la baza fiecarei bucati cate 1/3 lingurita crema de ciocolata, apoi rulam formand cornuletele.

Le asezam in tava in care am pus hartie pentru copt si le coacem timp de 18 minute la 190 grade C.

Intre timp pregatim siropul.

Caramelizam zaharul si stingem cu cele 300 ml apa.

Lasam la fiert, la foc mic, pana cand siropul incepe sa se ingroase usor (aprox 10 minute). Ridicam lingura cu putin sirop deasupra vasului si daca ultima picatura de sirop se prelinge mai greu de pe lingura, siropul e gata. Adaugam esenta de rom.

Trecem cornuletele fierbinti prin sirop, timp de cateva secunde, pe toate partile.

Procedam la fel cu bucatile de aluat ramase.

Servim cornuletele bicolore cu ciocolata, cu mare pofta! Garantez ca n-o sa va lipseasca  :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata de catina si zmeura

Postat de Ela68

Inghetata de catina si zmeura

Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul.  Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau...

Citeste continuarea

Gogosi simple

Postat de Pungasa_Rogue

Gogosi simple

Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2018, 21:40
Am facut si eu acum ceva timp si parca mi s-a facut pofta! Pentru maine la cafea sunt minunate!
la 31.01.2018, 21:43
Bune!
la 31.01.2018, 21:50
Foarte frumoase și bune! N-am făcut niciodată, dar poate merită să încerc, de dragul lor...
la 31.01.2018, 21:50
bune bune
la 31.01.2018, 21:53
Tricolore n-ai ?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking