Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

Postat de katty in Dulciuri
7 Feb 2020 | 2684 vizualizari
Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

De cand am facut gemul de portocale imi sta gandul la niste cornulete cu acest gem.Si cum iarna s-a intors m-am gandit ca acum e timpul sa le fac. Pentru gemul de portocale, reteta este aici https://www.bucataras.ro/retete/gem-de-portocale-92129.html

Ingrediente

  • 200 gr branza dulce
  • 170 gr osanza
  • 350 gr faina
  • 70 gr zahar
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • umplutura:
  • gem de portocala
  • fulgi de cocos
  • merisoare deshidratate
  • zahar pudra ptr tavalit cornuletele

Mod de preparare

Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat  si oul.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute.

Impartim aluatul in 4 parti egale, pe care le intindem pe rand pe un blat infainat, sub forma de cerc. Ungem cercul spre exterior cu gemul de portocale, presaram nuca de cocos, apoi taiem cercul in 4 parti egale.

Fiecare parte o taiem mai apoi in 3 sau 4 parti egale, in functie de cat de mari vrem sa fie cornuletele.

La marginea dinspre exterior a triunghiurilor formate asezam cate un merisor si rulam.

Asezam cornuletele formate intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana incep sa se rumeneasca.

Trecem cornuletele calde prin zahar pudra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

Postat de rocsi_1612

Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati. Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin. Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le...

Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta

Postat de TAB1TA

Cozonac cu umplutura mixta

 Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2020, 21:38
Ce de arome
la 07.02.2020, 21:38
Patru bucati , terog
la 07.02.2020, 22:01
la 07.02.2020, 22:12
la 07.02.2020, 23:30
Ce bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking