Ingrediente
- 200 gr branza dulce
- 170 gr osanza
- 350 gr faina
- 70 gr zahar
- un praf de sare
- un plic zahar vanilat bourbon
- 1 ou
- umplutura:
- gem de portocala
- fulgi de cocos
- merisoare deshidratate
- zahar pudra ptr tavalit cornuletele
Mod de preparare
Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat si oul.
Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute.
Impartim aluatul in 4 parti egale, pe care le intindem pe rand pe un blat infainat, sub forma de cerc. Ungem cercul spre exterior cu gemul de portocale, presaram nuca de cocos, apoi taiem cercul in 4 parti egale.
Fiecare parte o taiem mai apoi in 3 sau 4 parti egale, in functie de cat de mari vrem sa fie cornuletele.
La marginea dinspre exterior a triunghiurilor formate asezam cate un merisor si rulam.
Asezam cornuletele formate intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana incep sa se rumeneasca.
Trecem cornuletele calde prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|