Desert cornulete cu branza si nuca

Postat de sufletista in Dulciuri
3 Ian 2019 | 3650 vizualizari
Desert cornulete cu branza si nuca

Reteta romaneasca  

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana nuca macinata
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat bourbon de la green sugar
  • esenta de vanilie
  • 200 g branza de vaci
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt
  • 100 g untura
  • 1kg faina
  • 1 plic amoniac
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc.

Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul stins in zeama de lamaie si amestecam, adaugam untul si untura.

Incepem sa framantam un aluat omogen, daca este nevoie mai adaugam faina.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem aluatul pe masa infaina si taiem tringhiuri pe fiecare triunghi adaugam fructe uscate, rahat sau miez de nuca.

Rulam cat mai strans si asezam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc putin.

Lasam cornuletele sa se racoreasca putin dupa care le tavalim prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara

Postat de katty

Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara

Intr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

Postat de katty

Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat  si oul. Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2019, 20:06
Nu știu cum sunt cu brânză, dar arată bine cornulețele tale, Lau...!
la 03.01.2019, 20:06
Ne plac cornuletele!
la 03.01.2019, 20:07
arata foarte bine , cred ca au fost delicioase
la 03.01.2019, 20:11
Delicioase, delicioase! Vezi ca ai uitat sa scrii branza in modul de preparare!
la 03.01.2019, 20:21
Interesanta umplutura !!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking