Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara

Postat de AlexTeacher in Prajituri
29 Aug 2017 | 2394 vizualizari
Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara

Aluatul mi-aduce aminte de copilarie...umplutura nu prea :)))

Ingrediente

  • (Pentru 16 buc.)

  • Faina – 1 kg

  • Lapte caldut – 350 ml

  • Lapte batut (la temp. camerei) – 250 ml

  • Drojdie proaspata – 60 g

  • Zahar – 200 g

  • Oua – 5 buc

  • Esenta de vanilie – 1 lingura

  • Apa de trandafiri – 2 linguri

  • Coaja de lamaie rasa – 1 lingura

  • Dulceata de smochine – 1 lingurita / cornulet

  • Scortisoara – 1 varf de cutit / cornulet

  • Unt topit – 80 g

  • Ulei de floarea soarelui – 80 ml

  • Sare – 1 varf de cutit

Mod de preparare

  • Dizolva drojdia in laptele caldut si incorporeaza 2 linguri de faina si 1 lingurita de zahar;

  • Las-o la cald cca 10 min;

  • Monteaza carligul de plamadire al robotului de bucatarie;

  • Separa 3 galbenusuri de albusuri;

  • Adauga cele 3 galbenusuri si porneste aparatul pe viteza mica;

  • Pune zaharul, esenta de vanilie, apa de trandafiri si coaja de lamaie inauntru;

  • Peste acestea adauga untul topit si uleiul;

  • Mai departe adauga laptele cu zaharul si drojdia;

  • Cerne faina si amestec-o cu sarea;

  • Adaug-o treptat si lasa totul la framantat cca 10 min;

  • Cand aluatul a inceput sa se inchege creste viteza aparatului Ankarsrum la mediu;

  • Lasa la framantat alte 15 min;

  • Pune putina faina deasupra si dedesubtul aluatului si muta-l intr-un castron incapator;

  • Acopera-l cu un prosop si lasa-l la cald la dospit cca o ora – o ora si jumatate;

  • Odata dospit imparte-l in 4 si intinde fiecare foaie;

  • Taie triunghiuri potrivite si pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de dulceata de smochine si presara un varf de cutit de scortisoara pe fiecare in parte;

  • Ruleaza-le pe fiecare in parte astfel incat capatul sa vina dedesubt;

  • Asaza-le in tavi cu hartie de copt si lasa-le la crescut cca 10 min;

  • Bate cele 2 oua ramase cu ajutorul unui tel si unge cornuletele – optional poti presara putin zahar pe fiecare in parte;

  • Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 15 min;

  • Odata copti, scoate-i din cuptor si lasa-i la racit acoperiti cu un prosop usor umed;

  • Serveste-i de indata ce s-au racit;

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu ciocolata si capsuni

Postat de privatelaura

Tarta cu ciocolata si capsuni

Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.  Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare. Adaugam...

Citeste continuarea

Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

Postat de Constelatialeu

Prajitura  ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

Mai intai am pregatit crema. Zaharul l-am pus intr-un vas cu fundul dublu, am adaugat apa si am pus pe foc sa fiarba, trebuie sa atinga o temperatura de 120 grade, cine are termometru masoara cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2017, 19:55
la 29.08.2017, 19:58
la 29.08.2017, 21:09
Supere bun.😍😍😍
la 30.08.2017, 20:40
la 31.08.2017, 09:02
Delicioase!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking