Desert cornulete cu mac

Postat de Bianca20 in Dulciuri
6 Sep 2017 | 2000 vizualizari
Desert cornulete cu mac

Ingrediente

Aluat:

  • 270 g. faina;
  • 150 g. smantana;
  • 180 g. unt rece;
  • 1 ou;
  • 1 lg. zahar;
  • un praf sare;

Crema:

  • 150 g. mac;
  • 25 g. gris;
  • 100 g. zahar;
  • 150 ml. lapte;
  • o lingurita esenta de vanilie;

Mod de preparare

Aluat: Se pune faina cernuta si untul rece in robotul de bucatarie si se mixeaza pana amestecul are o textura asemanatoare cu cea a nisipului. Se adauga sarea, zaharul si smantana amestecata cu oul. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze, rezultand un aluat molcut. Se toarna compozitia pe blatul de lucru foarte bine infainat si se framanta inca doua minute. Se imparte in trei bucati egale. Fiecare parte se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.

Crema: Macul, grisul si zaharul se dau prin blender. Laptele se pune pe foc si se adauga macul in momentul in care incepe sa fiarba. Se amesteca pe foc mic compozitia pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca complet.

 Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie dintr-una din cele trei bucati, se taie marginile, formand un patrat sau dreptunghi. Se asaza de-a lungul unei laturi crema si se ruleaza pana ce nu se mai vede crema. Se taie cu un cutit pe langa ruloul format, indepartand restul foii. Ruloul se taie si el in bucatele mici de 3-4 cm. Se pun in tava si se coc la 200 grade timp de 15 minute. Se scot si se pudreaza cu zahar fin cat sunt inca calde. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Desert rulouri fragede cu mac

Postat de Valclaudia

Desert rulouri fragede cu mac

Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora....

Citeste continuarea

Desert cornulete de zapada

Postat de Criss

Desert cornulete de zapada

Umplutura : Se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Se lasa deoparte. Aluat : Faina se amesteca cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.09.2017, 21:11
la 06.09.2017, 21:50
la 07.09.2017, 09:00
ce frumoase sunt , si pline de umplutura , minunate ar fi cateva acum
la 07.09.2017, 11:27
Bune, deși nu sunt fan ”mac”! Bine ai revenit, Bianca!
la 07.09.2017, 17:08
Multumesc mult! Miki, nici eu nu-s fana mac, dar in combinatia asta e foarte bun. Pupici!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking