Ingrediente
- 200 ml lapte
- 200 g untura
- 10 g drojdie uscata
- 1 ou
- 500-550 g faina
- esenta vanilie
- 500 g rahat
- zahar pudra
Mod de preparare
Se pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta.
Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la odihnit la rece 15-20 minute.
Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.
Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.
Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm. Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava. Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.
Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
|