Ingrediente
Aluat dulce: pentru 40-50 bucati
- 250 g +50 g de faina
- 100 g de zahar
- 125 g de unt moale taiat bucatele
- 1 ou
- 1 plic de zahar vanilat
- 1/2 plic de praf de copt
Garnitura:
- 200 g de rahat taiat bucatele sau gem, magiun, ciocolata etc.
- zahar pudra pentru decorat
Mod de preparare
Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Adaugati un pic de faina daca trebuie (maximum 50 g).
Inveliti bula de aluat in film alimentar si dati la rece 1 ora.
Scoateti aluatul, si-l l intindeti cu sucitorul pe un plan farinat.
Taiati triunghiuri sau patrate. Puneti in centrul fiecarei bucati de aluat rahatul taiat si formati cornuletele.
Puneti-le pe 2 placi acuperite cu hartie de copt si dati-le la cuptorul incalzit la 180°C timp de 15 minute.
Decorati-le apoi cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|