Ingrediente
- 1 kg faina alba
- 1 lgt sare
- 25 g drojdie proaspata
- 300 ml lapte
- 5 lg zahar
- 2 oua
- 160 g iaurt grecesc
- 200 g untura
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- rahat colorat
- zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea.
Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca.
Am pus peste faina iaurtul grecesc apoi ouale batute bine. Dupa ce a crescut maiaua, am turnat-o peste faina. Restul de lapte l-am incalzit impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Am amesteca pana s-a topit tot zaharul apoi l-am turnat peste faina. La final am pus untura si coaja de lamaie.
Am inceput sa amestec cu o lingura pana s-au incorporat ingredientele apoi am turnat pe masa amestecul. L-am framantat pana nu s-a mai lipit de maini apoi l-am pus in bol sa se odihneasca jumatate de ora.
Rahatul era gata taiat cubulete.
Am rupt din aluat o bucata mica de aluat pe care am intins-o cu sucitorul in forma rotunda. Cu un cutit special am taiat in 8 triunghiuri sau mai multe daca se nimereste foaia mai mare. Am pus rahat pe marginea mai lata apoi am rulat.
Le-am asezat direct in tava apoi le-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana s-au rumenit frumos. Le-am lasat putin sa se raceasca apoi am presarat zahar pudra.
M-a ajutat si mami putin (mai ales la partea cu cuptorul), nu am facut chiar tot eu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|