Ingrediente
- 350 g faina
- 220 g margarina
- 1 praf de copt
- 100 g zahar pudra
- 1 zahar vanilat
- 100 g nuca macinata
- 1 praf de sare
- Uns
- miere de albine
- esenta de rom
- nuca macinata amestecata cu zahar pudra
Mod de preparare
Din toate ingredientele pentru cornulete, formam un aluat pe care il amestecam cu mana intr-un bol.
Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.
Scoatem aluatul de la frigider, luam cate putin din el si formam un mic sul sub forma de potcoava pe care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem cca 15-17 min, la 170 grade C.
Lasam sa se raceasca 2-3 min.
Intr-o farfurie amestecam 2-3 linguri de miere de albine si esenta de rom dupa gust.
Amestecam cu mana cornuletele si le trecem prin amestecul de nuca.
Procedam la fel pana terminam cornuletele si le depozitam intr-o caserola.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|