Desert cornulete de post cu miere

Postat de sufletista in Dulciuri
3 Ian 2018 | 2587 vizualizari
Desert cornulete de post cu miere

Reteta romaneasca M-am inspirat de la Gaby

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 220 g margarina
  • 1 praf de copt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • Uns
  • miere de albine
  • esenta de rom
  • nuca macinata amestecata cu zahar pudra

Mod de preparare

Din toate ingredientele pentru cornulete, formam un aluat pe care il amestecam cu mana intr-un bol.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.

Scoatem aluatul de la frigider, luam cate putin din el si formam un mic sul sub forma de potcoava pe care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem cca 15-17 min, la 170 grade C.

Lasam sa se raceasca 2-3 min.

Intr-o farfurie amestecam 2-3 linguri de miere de albine si esenta de rom dupa gust.

Amestecam cu mana cornuletele  si le trecem prin amestecul de nuca.

Procedam la fel pana terminam cornuletele si le depozitam intr-o caserola.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Postat de panacris

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2018, 20:51
la 03.01.2018, 21:01
la 03.01.2018, 21:05
la 03.01.2018, 21:11
la 03.01.2018, 21:18

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking