Ingrediente
- Aluat:
- 380 g faina
- 2 linguri gris
- 200 g unt
- 200 g smantana
- Umplutura:
- 200 g mac macinat
- 110 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml lapte
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare
Umplutura: Se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Se lasa deoparte.
Aluat: Faina se amesteca cu grisul, apoi se adauga untul si se amesteca pana devine nisipos. Se adauga smantana si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp se scoate aluatul si se intinde pe planseta infainata. Se decupeaza cercuri cu diametru 6 cm, se pune cate o lingurita din umplutura, se pliaza in forma de semicerc apoi se da forma de cornulet asa cum se poate vedea si in imagini. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 25 minute, apoi se tavalesc fierbinti prin zahar pudra. Se pastreaza in cutii de tabla inchise ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|