Desert cornulete fragede cu bors

Postat de madi_marin in Prajituri
2 Dec 2018 | 4751 vizualizari
Desert cornulete fragede cu bors

Reţeta am găsit-o pe blogul Violetei Postolache. Este foarte simplă şi cornuleţele ies foarte bune şi multe. Eu am făcut compoziţia pe jumătate faţă de reţeta originală. În plus am adăugat un pliculeţ de zahăr aromatizat cu rom. Mulţumesc , Violeta!

Ingrediente

  • 200 g de făină + extra
  • 100 ml ulei
  • 50 ml borş
  • 3,5 g drojdie uscată (jumătate de pliculeţ de 7 g)
  • un praf de sare
  • 1 pliculeţ zahăr cu rom
  • rahat
  • zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi  drojdia granule.

Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios.

Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul pe masa pudrată cu făină.

Îi mai adăugăm dacă este nevoie, ca să se poată întinde fără să se rupă.

Se întinde o foaie mare din care se decupează cercuri cu un castron.

Fiecare cerc se taie în 8 triunghiuri (sau doar în 4, depinde cât de mici sau mari vrem cornuleţele).

Umplem cu câte o bucăţică de rahat şi rulăm.

Se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se coc la 180 grade pentru 30 de minute.

Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat imediat ce le-am scos din cuptor.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu piscoturi si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert cu piscoturi si fructe de padure

Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-o craticioara se pun ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul. Se...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de merisor67

Desert cozonac cu untura in aluat

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2018, 14:13
la 02.12.2018, 16:50
O rețetă de post pe care o voi face și eu, într-o zi...O și trec la favorite...Apreciez că și tu menționezi sursa de inspirație, ceea ce este foarte frumos și corect!
la 02.12.2018, 16:55
Te-ai dat la bors ?
la 02.12.2018, 17:02
Foarte bune!
la 02.12.2018, 17:22
Multumesc! Ma bucur ca va plac!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking