Ingrediente
- 200 g de făină + extra
- 100 ml ulei
- 50 ml borş
- 3,5 g drojdie uscată (jumătate de pliculeţ de 7 g)
- un praf de sare
- 1 pliculeţ zahăr cu rom
- rahat
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi drojdia granule.
Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios.
Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul pe masa pudrată cu făină.
Îi mai adăugăm dacă este nevoie, ca să se poată întinde fără să se rupă.
Se întinde o foaie mare din care se decupează cercuri cu un castron.
Fiecare cerc se taie în 8 triunghiuri (sau doar în 4, depinde cât de mici sau mari vrem cornuleţele).
Umplem cu câte o bucăţică de rahat şi rulăm.
Se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se coc la 180 grade pentru 30 de minute.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat imediat ce le-am scos din cuptor.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|