Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

Postat de RODIMUR in Prajituri
29 Dec 2017 | 12131 vizualizari

În ultimul timp a fost inflație de rețete de cornulețe fragede, cu untură, pe internet, așa că m-am hotărât să fac și eu. N-am mai făcut cornulețe de vreo 15-20 de ani și atunci le făceam cu unt, pentru că mi-era teamă să le fac cu untură, din cauza ficatului... Am citit multe rețete, pe internet, ca să aleg varianta care mi-ar conveni și până la urmă m-am oprit la aceea a lui Gaby Duceag. Am mai adăugat câte ceva, dar cred că am respectat-o, în mare parte, deși n-am citit decât lista de ingrediente.  Acum, după ce am gustat o mare parte din ele, pot declara că sunt foarte bune, moi, fragede și dulci. Iar umplutura de gem de prune cu nuci le face și mai bune. Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de cornulețe fragede, în număr de 48 + încă 4, mai mari.

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 30.12.2017, 09:08
Kytz, când făceam cornulețele cu unt, le umpleam cu rahat, dar întotdeauna mi-am dorit să le umplu cu gem și nuci (mai mâncasem la cineva și mi s-au părut foarte bune!) Așa că acum a fost ocazia să încerc de toate (untura în aluat și umplutura din gem cu nuci). Și mi se pare că a fost o idee foarte bună...
la 30.12.2017, 09:33
O voi încerca și eu, cu siguranță!
la 30.12.2017, 10:20
Cat sunt de bune!
la 30.12.2017, 10:38
Mulțumesc frumos, Mirela!
la 30.12.2017, 13:47
Bune!
la 30.12.2017, 14:07
Mulțumesc frumos, Adi!
la 30.12.2017, 18:42
la 30.12.2017, 18:47
Mmm, le ador! Le-ai pus si umplutura mea preferata!
la 30.12.2017, 19:21
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 30.12.2017, 19:23
Mulțumesc frumos, Rocsi! Da, e foarte bună umplutura asta, dulce-acrișoară și cu nuci. Pe vremuri, făceam cornulețele cu unt și le umpleam cu rahat, dar după ce am gustat de la cineva cornulețe umplute cu gem, mi-am zis că atunci când voi mai face, aceasta va fi umplutura preferată...
la 30.12.2017, 19:33
Eu nu sunt fana rahat si de asta imi plac enorm cu gem si nuca sau doar umplutura de nuca.
la 30.12.2017, 20:22
Așa este, Rocsi! Asta este cea mai bună umplutură pentru cornulețele fragede...!
la 31.12.2017, 07:04
Immmm, cu gem și nucă .... ...nu pot fi decât grozave!
la 31.12.2017, 07:47
Mulțumesc, Miki! Într-adevăr, sunt foarte bune...
la 02.01.2018, 13:49
Foarte bune. Le-am facut si eu cu magiun si nuca

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking