Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

Postat de RODIMUR in Prajituri
29 Dec 2017 | 12092 vizualizari
Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

În ultimul timp a fost inflație de rețete de cornulețe fragede, cu untură, pe internet, așa că m-am hotărât să fac și eu. N-am mai făcut cornulețe de vreo 15-20 de ani și atunci le făceam cu unt, pentru că mi-era teamă să le fac cu untură, din cauza ficatului... Am citit multe rețete, pe internet, ca să aleg varianta care mi-ar conveni și până la urmă m-am oprit la aceea a lui Gaby Duceag. Am mai adăugat câte ceva, dar cred că am respectat-o, în mare parte, deși n-am citit decât lista de ingrediente.  Acum, după ce am gustat o mare parte din ele, pot declara că sunt foarte bune, moi, fragede și dulci. Iar umplutura de gem de prune cu nuci le face și mai bune. Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de cornulețe fragede, în număr de 48 + încă 4, mai mari.

Ingrediente

  • 250 grame de untură de porc
  • 250 ml de smântână grasă, naturală
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 1 lingură încărcată de zahăr tos fin
  • 1/2 linguriță de sare
  • 400 grame de făină albă
  • Pentru umplutură:
  • 1 borcan de gem de prune cu nuci
  • Pentru decor:
  • 100-150 grame de zahăr pudră
  • 1-2 plicuri de vanilie
  • făină pentru modelat cornulețele

Mod de preparare

Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și smântâna. Se frământă drojdia cu zahărul și smăntâna, ca să se dizolve bine și să se omogenizeze, după care se adaugă și untura de porc. Se frământă rapid și ușor aluatul, ca să se încorporeze toate ingredientele și să nu se topească untura, iar când se formează un bol uniform și bine legat, care nu se mai lipește de mâini, se dă la frigider pentru 2-3 ore, ca să se întărească.

După acest interval de timp se scoate aluatul din frigider. Se împarte în patru părți egale, se reține pe masa de lucru o singură bucată, iar restul se pune înapoi la frigider. Se întinde o foaie rotundă, subțire, de 2-3 mm grosime. Se taie foaia cu dispozitivul special, în douăsprezece triunghiuri. La baza triunghiului se pune gem, după care se rulează cornulețele, spre vârf.

Se pun cornulețele formate într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și se dau la cuptorul încins, la o temperatură medie, timp de 15-20 de minute. Se verifică dacă s-au copt, se scot, se lasă puțin să se răcorească, după care se tăvălesc prin zahărul pudră, amestecat cu vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

Postat de oanapl

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2017, 22:04
Bune dimineata la !
la 29.12.2017, 22:08
Delicioase ! ;-bd
la 29.12.2017, 22:10
Cristinuța, mie mi se pare că sunt bune oricând (de aceea am gustat cam multe deja! ) Mulțumesc frumos! yahoo06.gif
la 29.12.2017, 22:10
Mulțumesc frumos, Clementina!
la 29.12.2017, 22:48
O bunatate!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking