Ingrediente
- 250 grame de untură de porc
- 250 ml de smântână grasă, naturală
- 25 grame de drojdie proaspătă
- 1 lingură încărcată de zahăr tos fin
- 1/2 linguriță de sare
- 400 grame de făină albă
- Pentru umplutură:
- 1 borcan de gem de prune cu nuci
- Pentru decor:
- 100-150 grame de zahăr pudră
- 1-2 plicuri de vanilie
- făină pentru modelat cornulețele
Mod de preparare
Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și smântâna. Se frământă drojdia cu zahărul și smăntâna, ca să se dizolve bine și să se omogenizeze, după care se adaugă și untura de porc. Se frământă rapid și ușor aluatul, ca să se încorporeze toate ingredientele și să nu se topească untura, iar când se formează un bol uniform și bine legat, care nu se mai lipește de mâini, se dă la frigider pentru 2-3 ore, ca să se întărească.
După acest interval de timp se scoate aluatul din frigider. Se împarte în patru părți egale, se reține pe masa de lucru o singură bucată, iar restul se pune înapoi la frigider. Se întinde o foaie rotundă, subțire, de 2-3 mm grosime. Se taie foaia cu dispozitivul special, în douăsprezece triunghiuri. La baza triunghiului se pune gem, după care se rulează cornulețele, spre vârf.
Se pun cornulețele formate într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și se dau la cuptorul încins, la o temperatură medie, timp de 15-20 de minute. Se verifică dacă s-au copt, se scot, se lasă puțin să se răcorească, după care se tăvălesc prin zahărul pudră, amestecat cu vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|