Desert cornulete fragede simple

Postat de mariaana in Dulciuri
26 Oct 2019 | 3284 vizualizari
Desert cornulete fragede simple

Cornuletele fragede se fac din doua etape deoarece dacă schimbam ordinea nu mai ies pufoase si fragede.😊

Ingrediente

  • Prima etapă:
  • 10 linguri apă caldă
  • 1 lingura zahar
  • Drojdie cat o nucă
  • Un vârf de cuțit de sare
  • A doua etapă:
  • 12 linguri ulei
  • 1 ou
  • 3 linguri untura
  • Faina cât cuprinde.
  • Opțional arome (vanilie,lămâie...)
  • Pentru umplutura:
  • Dulceață, rahat...

Mod de preparare

Se pun cele 10 linguri de apa calda cu drojdia (se poate si drojdie uscată) si zahărul si se lasa până se topește zahărul.

După ce s-a răcit, se adaugă 1 ou se amestecă, apoi uleiul si untura si se omogenizeaza si se adauga treptat făină până rezultă o cocă. Nu se lasă la dospit, se întinde si se fac cornulete fiecare cum doreste, eu am facut si cornulete, dar si pătrățele pe care doar le-am pliat, se dau la cuptorul încălzit până se coc.

La final se pudreaza cu zahar praf.

Din compozitia dată ies 2 tăvi mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede simple" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta sarata cu branza si mix de seminte

Postat de rocsi_1612

Placinta sarata cu branza si mix de seminte

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem drojdia si sarea. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi punem apa, putin cate putin si framantam. Cand obtinem un aluat omogen si usor de lucrat, incorporam...

Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de mirela0911

Cozonac cu nuca si rahat

Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa se umfle. Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking