Ingrediente
- Prima etapă:
- 10 linguri apă caldă
- 1 lingura zahar
- Drojdie cat o nucă
- Un vârf de cuțit de sare
- A doua etapă:
- 12 linguri ulei
- 1 ou
- 3 linguri untura
- Faina cât cuprinde.
- Opțional arome (vanilie,lămâie...)
- Pentru umplutura:
- Dulceață, rahat...
Mod de preparare
Se pun cele 10 linguri de apa calda cu drojdia (se poate si drojdie uscată) si zahărul si se lasa până se topește zahărul.
După ce s-a răcit, se adaugă 1 ou se amestecă, apoi uleiul si untura si se omogenizeaza si se adauga treptat făină până rezultă o cocă. Nu se lasă la dospit, se întinde si se fac cornulete fiecare cum doreste, eu am facut si cornulete, dar si pătrățele pe care doar le-am pliat, se dau la cuptorul încălzit până se coc.
La final se pudreaza cu zahar praf.
Din compozitia dată ies 2 tăvi mari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede simple" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|