Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate

Postat de Valclaudia in Dulciuri
9 Apr 2017 | 3140 vizualizari
Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate

Retete de post economice

Ingrediente

Aluatul:

  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 400 ml apa minerala
  • 125 gr. zahar tos
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde (cca 900 - 1000 gr.)

Umplutura:

  • 1 borcan pasta de macese
  • 100 gr. nuca de cocos rasa
  • 50 gr. arahide crude macinate
  • 100 gr. nuca macinata+4 linguri zahar+1 lingura cacao
  • 3-4 linguri de gris

Pentru pudrat:

  • zahar farin

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Trecem arahidele si nuca prin robot, apoi le amestecam cu restul ingredientelor alocate umpluturii si cu pasta de macese. Amestecam sa se omogenizeze bine umplutura.

Uleiul si apa minerala se pun intr-un vas incapator, adaugam bicarbonatul, zaharul, esenta de vanilie, pudra de cacao, iar la final, faina cat cuprinde, pentru a obtine un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini.

Tapetam tavile cu hartie de copt.

Rupem bucati de marimea unui mar din aluat, il intindem cu suciotoarea pe masa infainata si il impartim apoi in 8 parti egale.

Punem cate o lingurita de umplutura, rulam cornuletele si le asezam in tava, lasand loc intre ele, pentru ca se vor umfla la copt.

Le coacem in jur de 20 de minute, le asezam pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Postat de Constelatialeu

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema lime si caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema lime si caramel

Aluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2017, 16:59
Ce bunătateeeee!
la 09.04.2017, 17:22
Ce combinatie buna!
la 09.04.2017, 18:14
Ce bine arata!
la 09.04.2017, 18:42
la 09.04.2017, 19:35
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking