Desert cornuri cu crema de patiserie

Postat de simona72 in Dulciuri
20 Mai 2019 | 6253 vizualizari
Desert cornuri cu crema de patiserie

Crema este de vis. Moale, catifelata si ti se prelinge in momentul in care musti din corn :))) Dupa ce se racesc, crema se intareste, dar nu e nici o problema pentru ca se pot incalzii daca doriti cornurile calde. Desigur ca voi puteti sa le umpleti cu ce doriti… "retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte cald
  • 100 gr iaurt natural
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri zahar brut sau alb
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 ou
  • Coaja rasa de la o lamaie bio
  • 50 unt moale
  • 500 gr faina
  • Pentru crema:
  • 600 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar brut sau alb
  • 1 plic extract de vanilie Bourbon-Finesse de la Dr. Oetker
  • 3 linguri rase de amidon de porumb
  • Pentru uns cornurile: 1 ou

Mod de preparare

Pentru aluat: am ales un aluat asemanator cu cel de cozonac. Puteti sa alegeti si varianta mai economica, adica fara ou, doar cu lapte, fara unt, doar cu putin ulei. Pentru inceput se face maiaua. Se pune laptele cald(dar nu fierbinte) intr-un castron. Se adauga zaharul si drojdia, se amesteca pana zaharul este topit si drojdia dizolvata. Se lasa la dospit 10-15 minute. Cand maiua incepe sa faca bulbuci, o spuma la suprafata inseamna ca drojdia s-a activat.

Pentru a framanta aluatul eu folosesc un robot planetar. Se pune in bolul robotului faina, sarea, oul batut ca pentru ompleta, maiaua, restul ingredientelor, mai putin untul moale. Se porneste robotul pe treapta 2 sau 3 si se framanta usor aluatul la inceput. In functie de faina si de restul ingredientelor se mai poate sau nu sa se adauga 30-50 gr faina. Daca aluatul are consistenta dorita si incepe sa se lege se adauga untul in 2-3 etape. Fiecare cubulet de unt se adauga doar dupa ce precedentul este incorporat in aluat. In total eu am framantat aluatul 20 minute. Se unge cu putin ulei un castron, se pune aluatul, se acopera cu prosop si se lasa la dospit 45-50 minute.

Pentru crema: de data asta am sa va dau varianta cea mai usoara si scurta pentru a face crema de vanilie. Laptele rece de la frigider se pune intr-o craticioara cu fund dublu. Se adauga zaharul, vanilia, amidonul si se amesteca cu un tel tip para pana amidonul nu prezinta cocoloase si este complet desfacut in lapte. Se pune craticioara pe foc mic, se amesteca constant cu telul si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase si crema incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se pune imediat folie alimentara peste crema sa nu prinda pojghita. Se da la frigider si se lasa sa se raceasca complet.

Cum se formeaza cornurile: se imparte aluatul in 12 bucati aproximativ egale. Se ia fiecare bucata de aluat si se intinde cu sucitorul intr-o foaie mica rotunda/patrata sau cum va iasa. Se imparte vizual foaia de aluat in jumatate. Pe una dintre jumatati, in mijloc se pune 1-2 linguri de crema. Se ia marginea apropiata de umplutura si se acopera crema cu aluat. Se preseaza bine marginile pentru a evita sa iasa crema in timpul coacerii. Cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit obisnuit sau cu unul special cu care se taie pizza. Se acopera partea cu crema cu partea de aluat crestata. (vezi FOTO)

Se pun cornurile in tava captusita cu hartie de copt, se ung cu ou si se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Se coc la cuptorul incins la 170-175 grade pentru 15-18 minute sau pana sunt aurii la suprafata.

Se servesc simple sau pudrate cu zahar pudra. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...

Citeste continuarea

Pariziene cu mere calite

Postat de Constelatialeu

Pariziene cu mere calite

Intr-un castron incapator cernem faina si o amestecam cu cele doua plicuri de garant. Separat amestecam cele 2 oua si albusul, adaugam sare, zahar, coaja de lamaie si putin lapte caldut....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2019, 18:44
Wow! Un deliciu!
la 20.05.2019, 18:44
bune bune
la 20.05.2019, 18:59
Bune, mai ales cand le face altcineva.....
la 20.05.2019, 19:28
Foarte bune!
la 20.05.2019, 19:33
Cornurile cu crema de vanilie sunt dementiale!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking