Ingrediente
- Aluatul:
- 500 grame făină albă
- 300 ml lapte cald
- 125 ml ulei
- 40 grame drojdie proaspătă
- 10 grame sare
- 3-4 lingurițe zahăr tos fin
- 1 ou pentru uns
- susan
- Umplutura:
- 1 borcan de 400 grame de gem de prune/caise
- 100-150 grame de nucă rasă
Mod de preparare
Se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, lapte cald, ulei și zahăr și se lasă la dospit la căldură, într-un vas, acoperit cu un șervet curat.
Când aluatul a crescut, se porționează (din cantitatea de mai sus, se pot face 16 cornuri) după care fiecare bucățică de aluat se întinde cu sucitorul, sub forma unui triunghi de aproximativ 20 cm înălțime, cu vîrful în sus și se unge cu umplutura (amestecul de gem cu nucă măcinată). Se rulează aluatul, dinspre baza triunghiului spre vârf, având grijă să extindem puțin și să răsucim spre interior colțurile cornului, pentru a-i da o formă frumoasă.
Cornurile se lasă puțin să crească în tava în care s-a pus hârtie de copt, se ung cu ou și se presară cu susan sau chiar cu zahăr, după care se dau la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|