Desert cornuri cu nuca si gem de prune

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
29 Noi 2018 | 7083 vizualizari
Desert cornuri cu nuca si gem de prune

O nebunie de arome si-un miros de-ti vine sa mananci si tava-n care s-au copt...M-au bantuit toata noaptea cornurile astea si cum vremea de afara iti zice '' hai, pune mana si framanta ceva, sa miroasa a sarbatoare, asa am si facut.....

Ingrediente

  • 500 g faina + cca 50 g pentru cand framantam si intindem foaia
  • 2 pliculete drojdie uscata = 14 g sau 50 g drojdie proaspata
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 70 g unt cu 80% grasime
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • Pentru pudrat
  • zahar farin

Mod de preparare

Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei.

Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam laptele caldut, omogenizam bine si lasam sa se activeze drojdia, pana se umfla.

In vasul robotului punem faina cernuta, adaugam praful de sare, cele 4 linguri de zahar ramase, amestecam bine si apoi adaugam oul, untul la temperatura camerei taiat cubulete mici si drojdia crescuta. Pornim robotul si mixam cateva minute bine pana obtinem un aluat elastec si nelipicios, daca este un pic lipicios, presaram pe masa de lucru putina faina si framantam 2-3 minute, formam o bila si o asezam intr-un castron pe care l-am uns cu putin ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca cca 1 ora.

Dupa ce a crescut, impartim aluatul in doua, intindem bine aluatul in forma de cerc si-l taiem in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem amestec de gem si nuca, nici foarte mult ca riscam sa iasa din corn, dar nici sa ne zgarcim. Dupa ce am format cornurile, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasam sa mai creasca 20 min si apoi ungem cu galbenus de ou.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos, cca 20 min la cuptor. Se scot si se presara cu zahar pudra si binenteles ca mananci doua pe nerasuflate sa nu ti se faca rau de atata pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nuca si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri pufoase cu gem

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri pufoase cu gem

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se...

Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

Aluat: Intr-un bol am pus drojdia, 2 linguri de faina si 50 ml apa calduta, am omogenizat si am lasat sa se activeze drojdia cca 15 min.Intr-un ibric am pus laptele, 2 linguri de miere si 50 g...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2018, 17:38
Ce frumușele le-ai făcut!
la 29.11.2018, 17:59
bune bune
la 29.11.2018, 18:56
Delicioase!
la 29.11.2018, 19:59
Bune!
la 29.11.2018, 20:09
Ai pregatit o nebunie de cornuri! Sunt pufoase si tare delicioase!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking