Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
9 Apr 2022 | 3518 vizualizari
Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Intr-o seara rece, chiar friguroasa, cum ar fi sa coaceti niste cornuri pufoase, delicioase, cu fructe de toamna? Va spun eu, minunat! As fi mancat un corn cald si cu ochii inchisi, bine ca pana la urma am mancat doua! 😃😃😃 M-am pus pe framantat, am asteptat sa creasca, le-am pregatit, apoi le-am savurat! Nu mai aveam rabdare sa se coaca, iar in bucatarie mirosea grozav de bine. Sunt minunate aceste cornuri, mai ceva ca si o prajitura cremoasa. Ultimele 3 bucati le-am umplut cu un gem, ca nu mi-a ajuns umplutura, deci puneti mai multe mere, pere, ca sa va ajunga la toate.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 400 gr sana
  • 3 galbenusuri
  • 60 ml lapte
  • 75 gr untura de la temperatura camerei
  • 150 gr zahar (250 gr daca le doriti mai dulci)
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurtita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 guturi mari
  • 5 mere mari
  • 5 pere mai tari
  • 4 linguri zahar de cocos
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea umpluturii. O puteti face chiar si cu o seara inainte. Curatati fructele de coaja, apoi le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti fructele rase cu zaharul de cocos. Amestecati din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita. Cand a scazut bine lichidul, adaugati scortisoara, vanilia si mai lasati 1 minut pe foc. O dati deoparte si o lasati sa se raceasca.

Aluatul: Intr-un bol amestecati drojdia faramitata, 1 lingurita de zahar, 1 lingura faina si 3-4 linguri de lapte caldut. Lasati sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia crescuta, galbenusurile, zaharul si sarea. Incepeti si framantati. Puneti treptat sana (sa fie calduta), apoi laptele, esenta de vanilie si de rom. Spre final adaugati untura si framantati bine, sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il acoperiti cu un prosop, il lasati sa dospeasca la loc cald, cam o ora si jumatate.  Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul. Il impartiti in doua, apoi taiati 10 bucati din fiecare jumatate. Luati prima bucata, intindeti un dreptunghi. Pe marginea de jos puneti o lingura plina de umplutura. De la jumatate aluatului in sus taiati niste dungi cu un cutit (sau rola de bucatarie), dar nu pana sus de tot (vedeti si in poza). Incepeti si rulati cornurile de la umplutura in sus. Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. La fel procedati cu toate Le lasati sa creasca 10-15 minute. Bateti oul spuma, le ungeti cu un penson cu ou batut. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, pana sunt rumene. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le presarati cu zahar pudra, apoi serviti. Ce va raman, le pastrati intr-un bol, acoperite cu folie alimentara.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu sana si fructe de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prune umplute cu nuci

Postat de Ksenya

Prune umplute cu nuci

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Desert placinte poale-n brau (branzoaice)

Postat de ctlina

Desert placinte poale-n brau (branzoaice)

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2022, 21:08
minunate
la 09.04.2022, 22:22
Super !!! Candva coceam si eu cornuri !!! Am sa va spun candva si povestea cornurilor !!!!
la 09.04.2022, 23:16
ce buneeeeeeee
la 09.04.2022, 23:25
Super!
la 10.04.2022, 04:20

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking