Ingrediente
- Blat
- 150 g biscuiti digestivi
- 50 g unt
- 1 lingura zahar pudra
- Cheesecake
- 250 g crema de branza
- 150 ml smantana lichida
- 3 linguri zahar pudra
- 1 lingura cacao
- 1 plic ness
- 100 ml rom
- 70 ml cafea preparata
- 2 oua
- 3-4 linguri faina
- Ganache de ciocolata
- 100 g ciocolata 55% cacao
- 50 ml smantana lichida
Mod de preparare
Blat
Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute.
Cheesecake
Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează. Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză. Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine. Apoi, adăugați făina treptat, și mixați până este incorporată complet. Coaceți cheesecake-ul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii.
Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura.
Ganache de ciocolată
Topiți ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează. Trebuie să capete o textură fină și lucioasă.
Decorați cheesecake-ul răcit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rom si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|