Desert cornuri pufoase, cu rahat

Postat de RODIMUR in Dulciuri
24 Iun 2019 | 3901 vizualizari
Desert cornuri pufoase, cu rahat

Pentru că soțului meu îi plac mult și-i amintesc de copilărie, eu fac adeseori cornuri pufoase și bune, a căror rețetă o tot îmbunătățesc, pe măsură ce trece timpul. De această dată am umplut cornurile cu rahat tricolor și tare bune au mai fost, cu un pahar de lapte, sau o ceașcă de cafea (de fapt, mai sunt încă, pentru că nu s-au terminat...). Din ingredientele de mai jos am făcut 16 cornuri pufoase, de dimensiune medie.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 4 lingurițe încărcate de zahăr tos fin
  • 200 ml de lapte cald
  • 1 ou
  • 50 grame de unt
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de coajă răzuită de limetă
  • făină albă pentru modelat
  • 1-2 linguri de zahăr pudră, de presărat pe planșeta pe care tăiați rahatul (ca să nu se lipească)
  • Pentru umplutură:
  • rahat tricolor de fructe
  • Pentru decor:
  • 1 ou, pentru uns
  • 3-4 linguri de susan

Mod de preparare

Mai întâi se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, vanilie, 1 ou, unt, coajă răzuită de limetă și lapte cald. Când toate ingredientele sunt încorporate, se adaugă uleiul, pentru desprinderea aluatului de pe mâini și se mai frământă 3-4 minute. Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se lasă la dospit, timp de 35-40 de minute, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Între timp se taie rahatul pe o planșetă pe care s-a presărat zahăr pudră, ca să nu se lipească.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă 2 minute, pentru eliberarea bulelor care l-au umflat și apoi se porționează în 16 bucăți egale, care se depun pe planșeta înfăinată, până ce vor fi modelate.

Fiecare bucată de aluat se întinde cu sucitorul sub forma unui triunghi cu înălțimea de aproximativ 20 cm, cu vârful în sus și se pun bucățelele de rahat, la baza triunghiului. Se rulează aluatul, dinspre baza triunghiului spre vârf, întinzând ușor de capete și răsucindu-le colțurile spre interior, pentru a da cornului forma frumoasă de semilună.

Se procedează la fel până se fac toate cornurile, care se depun pe tava în care s-a întins în prealabil hârtie de copt, la 3-4 cm distanță unul de celălalt, pentru că vor mai crește în cuptor.

Se ung cornurile cu ou și se presară susan, după care se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil, la foc mediu, pentru 15-17 minute, până ce se rumenesc frumos și uniform.

Se scot cornurile din cuptor și se lasă să se răcească, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase, cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Postat de Bucataras

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant: Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere,...

Citeste continuarea

Trandafiri din aluat de clatite

Postat de Constelatialeu

Trandafiri din aluat de clatite

Am amestecat ouale cu sarea si zaharul valinilat, apoi am adaugat faina si am subtiat cu lapte, Am obtinut un aluat cu o consistenta mai mare decat cea a clatitelor, apoi am adaugat ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2019, 09:29
la 24.06.2019, 09:33
Zic pas la rahat.
la 24.06.2019, 09:34
Nu-i bai, Diana, poți să le umpli cu ce-ți place ție...!
la 24.06.2019, 09:58
Si mie imi plac!
la 24.06.2019, 10:20
Cu lapte rece

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking