Sfintisori

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
10 Mar 2015 | 3876 vizualizari
Sfintisori

Am mai facut dar mai sofisticati, cu umplutura. Acum am fost solicitat sa-i fac simpli si fara nuca daca se poate. Mofturosii astia. :)))

Ingrediente

  • ALUAT
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 160ml lapte
  • 25g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaje de lamaie
  • un praf de sare
  • SIROP
  • 300ml apa
  • 200g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • PENTRU UNS
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • 3 linguri miere
  • nuca macinata

Mod de preparare

Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute.

Ouale se bat spuma cu un praf de sare.

Laptele se incalzeste putin sa fie caldut.

Se pune faina intr-un castron, se face un loc in mijloc si se pun toate ingredientele, fara ulei.

Se framanta un aluat nelipicios.

Se adauga si uleiul si se mai framanta 10 minute.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1,5-2 ore la loc caldut.

Aluatul dospit se framanta de 2-3 ori si se imparte in 8 bucati.(sau mai multe daca vreti sa fie sfintisorii mai mici)

Din fiecare bucata se intinde pe blat un sul de 25-30 cm lungime din care se face sfintisorul prin rasucire in forma de 8.

Se pot face si doua rasuciri dinspre capetele sulului spre centru, sunt frumosi.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 15-20 minute.

Se ung cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte.

Se introduc in cuptorul preancalzit pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos.

Siropul se face prin fierberea ingredientelor 2-3 minute. La sfarsit adaugam aromele.

Se scoate tava din cuptor, se scoate hartia de copt, se pun sfintisorii la loc in tava si se toarna peste ei siropul.

Se reintroduce in cuptor pentru 5-7 minute pana se absoarbe tot siropul.

Se unge fiecare cu miere si se da prin nuca macinata.

Eu am facut si fara nuca avand mofturosi prin zona.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mucenici/ sfintisori moldovenesti, reteta de post

Postat de Ina

Mucenici/ sfintisori moldovenesti, reteta de post

Incalzim apa cat sa tinem degetul fara sa ne friga. Turnam 100 ml apa calda intr-o cana, adaugam zaharul, doua linguri cu faina si drojdia. Amestecam totul si lasam 5-10 minute deoparte, ca maiaua...

Citeste continuarea

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Postat de RODIMUR

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2015, 15:40
CE BINE ARATAAAAAAAAAAAAA
la 10.03.2015, 15:41
Bravo Motanel!! Eu nu i-am facut deloc...si sa sti ca nu sunt mofturoasa!
la 10.03.2015, 15:42
ce buniii sunt!
la 10.03.2015, 15:50
Sfintia ta,vreo trei,patru cat te milostivesti,ca eu n-am facut,ca-s puturoasa..
la 10.03.2015, 15:57

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking