Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in

Postat de Valclaudia in Dulciuri
6 Mar 2018 | 2585 vizualizari
Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou de casa
  • 250 ml lapte caldut
  • cca 450 - 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cca 50 gr. seminte de in
  • 1/2 pachet de unt

Mod de preparare

Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul.

Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat elastic.

La final picuram uleiul de masline si il incorporam in aluat, framantam pana cand aluatul se desprinde in intregime de mana.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam o ora aluatul la dospit pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Aluatul se transfera din vas pe masa de lucru infainata, se framanta usor sa scoatem aerul din el, apoi se intinde in foaie de 1cm grosime.

Punem untul intr-un castronel, apoi il trecem 30 secunde prin cuptorul cu microunde.

Cu untul astfel topit ungem intreaga suprafata a aluatului in strat generos, apoi presaram din belsug seminte de in pana acoperim untul topit.

Taiem aluatul in 8 parti egale, apoi rulam cornurile si le asezam in tava, lasand suficient loc intre ele pentru casestea vor creste la copt.

Ungem cornurile cu galbenus batut si le lasam la dospit inca 30 minute.

Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem cornurile rumenite din cuptor s servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pancakes cu finetti si banane

Postat de gurita_ta2005

Pancakes cu finetti si banane

Faina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala. Daca mai este nevoie se mai adauga faina ,pentru a avea un aluat mai gros. O tigaie...

Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Cerneti indulcitorul intr-un bol. In alt bol, cerneti laptele praf. Untul moale, de la temperatura camerei, il mixati impreuna cu indulcitorul. Adaugati nuca de cocos, esenta de migdale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2018, 19:32
Parcă-i o rudă a unui cozonac. Îmi închipui că gustul untului se simte plăcut, iar faptul că-i dolofan înseamnă că are și-o textură ce îmbie la mâncat. Plus uleiul de măsline, plus semințele de in.. . .
Fain!
la 06.03.2018, 19:41
la 06.03.2018, 19:51
Ce pufosenii delicioase!
la 06.03.2018, 20:00
la 06.03.2018, 20:00
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking