Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate ingredientele și devine nelipicios și elastic. Se dă aluatul, acoperit cu o folie alimentară de plastic, la frigider, unde se lasă cel puțin două ore.
După acest interval de timp, se scoate aluatul din frigider și se întinde, pe planșeta înfăinată, o foaie cam de 6-7 mm grosime. Se decupează cercuri cu o formă rotundă și se pun în formele pentru tarte/brioșe. Se presează aluatul pentru a adera la pereții tăviței pentru brioșe și se înțepă cu o furculiță, pentru a nu-i permite să crească.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 15 minute, ca să se coacă/usuce aluatul, dar să nu se rumenească tare.
Separat se face crema de vanilie. Se mixează bine gălbenușurile cu zahărul, vanilia, amidonul și laptele, după care se dă cratița la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă crema. Se lasă compoziția să se răcorească puțin, după care se încorporează untul. După ce se omogenizează compoziția, se dă crema la frigider să se lege, până când va fi folosită.
Se umplu coșulețele cu un șpriț și se decorează cu fragi din dulceață, fără sirop.
Se depozitează la rece. Coșulețele se pot păstra la congelator, chiar și o lună.