Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

Postat de RODIMUR in Prajituri
22 Ian 2018 | 3615 vizualizari
Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

Îmi place foarte mult crema de vanilie, mai ales când îi asociez fragii din dulceață, așa că am făcut niște coșulețe din aluat fraged, cu această umplutură delicioasă, aromată și rafinată. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 36 coșulețe. Din timpul de preparare am exclus cele două ore în care aluatul fraged trebuie să stea la frigider.

Ingrediente

  • Pentru coșulețe:
  • 300 grame de făină albă
  • 50 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de untură de porc
  • 1 lingură încărcată de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 gălbenușuri
  • 50 grame de zahăr tos
  • 1 lingură încărcată de amidon alimentar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 75 grame de unt
  • Pentru decor:
  • fragi din dulceață

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate ingredientele și devine nelipicios și elastic. Se dă aluatul, acoperit cu o folie alimentară de plastic, la frigider, unde se lasă cel puțin două ore.

După acest interval de timp, se scoate aluatul din frigider și se întinde, pe planșeta înfăinată, o foaie cam de 6-7 mm grosime. Se decupează cercuri cu o formă rotundă și se pun în formele pentru tarte/brioșe. Se presează aluatul pentru a adera la pereții tăviței pentru brioșe și se înțepă cu o furculiță, pentru a nu-i permite să crească.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 15 minute, ca să se coacă/usuce aluatul, dar să nu se rumenească tare.

Separat se face crema de vanilie. Se mixează bine gălbenușurile cu zahărul, vanilia, amidonul și laptele, după care se dă cratița la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă crema. Se lasă compoziția să se răcorească puțin, după care se încorporează untul. După ce se omogenizează compoziția, se dă crema la frigider să se lege, până când va fi folosită.

Se umplu coșulețele cu un șpriț și se decorează cu fragi din dulceață, fără sirop.

Se depozitează la rece. Coșulețele se pot păstra la congelator, chiar și o lună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Eu am pregatit prima data crema: Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam amidonul, putin lapte rece si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu...

Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl

Desert tarta cu lamaie si bezea

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2018, 14:23
Ce cosulete frumoase ai pregatit . Trebuie sa fie foarte gustoase cu fragute
la 22.01.2018, 14:25
Mulțumesc frumos, Anca! Da, sunt delicioase și aromate... Îmi plac foarte mult...
la 22.01.2018, 14:46
la 22.01.2018, 14:50
tare bune
la 22.01.2018, 15:02

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking