Desert cosulete cu frisca si fragi din dulceata

Postat de RODIMUR in Prajituri
3 Oct 2017 | 2505 vizualizari
Desert cosulete cu frisca si fragi din dulceata

Cu aluatul fraged care mi-a rămas de la o tartă cu fructe, m-am gândit să fac niște coșulețe cu frișcă și cu INGREDIENTUL SECRET - DULCEAȚA de fragi. E o prăjitură rapidă, aspectuoasă, ușoară, sănătoasă și foarte bună. Eu folosesc numai frișcă naturală, făcută de mine din smântână grasă, dar cine folosește frișcă sintetică, va avea și mai puțin de lucru. Coșulețele nu mi-au ieșit chiar cum am sperat eu, le-am și scăpat parcă mai mult în cuptor, dar până la urmă, cu frișca și decorul a ieșit ceva drăguț și bun. Ba acum mi se pare că e chiar bine că au ieșit mai puțin adânci (astfel, a încăput mai puțină frișcă naturală, pe care o folosesc eu și care este foarte grasă). Iar dacă ieri mi se părea că am rumenit, fără să vreau, prea tare coșulețele, astăzi, când le-am umplut cu frișcă mi s-a părut că așa e numai bine, pentru că sunt mai rezistente. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 24 de coșulețe.

Ingrediente

  • 250 grame aluat de foietaj
  • făină albă pentru întins aluatul
  • 250 grame smântână grasă
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • fragi din dulceață, pentru decor

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se decongelează și se subțiază cu un sucitor, pe planșeta presărată cu făină, până ajunge la dimensiunea de 1-1,5 milimetri grosime. Se înțeapă foaia cu furculița, pentru a nu se umfla în cuptor.

Cu o formă rotundă, sau cu un pahar cu o deschidere mai mare se taie rondele care se pun pe fundul unei tăvi pentru brioșe. Este bine ca rondelele de aluat să fie strâns lipite de formele de brioșe  și cât mai late, pentru că aluatul se va strânge în cuptor și coșulețele nu vor fi adânci.

Se dă tava la foc iute în cuptorul încălzit în prealabil și când coșulețele s-au rumenit frumos, se scot și se lasă să se răcorească.

Între timp se prepară frișca, mixând foarte bine smântâna și adăugând treptat, puțin câte puțin, cele trei linguri de zahăr tos fin. Se adaugă și vanilia și se mixează, până ce frișca se întărește.

Se pune frișcă într-un șpriț și se umplu coșulețele. Deasupra se decorează cu fragi, scoși din timp din borcan și scurși de sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu frisca si fragi din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu branza de vaci si mascarpone

Postat de cris2711

Prajitura cu branza de vaci si mascarpone

1.Se separa albusurile de galbenusuri. 2.Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu 80 gr. de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. 3.In alt castron se mixeaza albusurile cu praf de...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba

Blatul alb : Galbenusurile le mixam spuma cu Green Sugar, apoi si cu uleiul. Adaugam praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2017, 21:24
Cam bune cosuletele astea, mai ales cu fragute....
la 03.10.2017, 21:25
la 03.10.2017, 21:28
O, mulțumesc frumos, Clementina! Aș fi pus mai multe frăguțe, dar frișca e destul de dulce...
la 03.10.2017, 22:05
la 03.10.2017, 22:05
Mulțumesc, Motănel!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking