Desert covrigi cu ciocolata

Postat de sufletista in Dulciuri
2 Mar 2018 | 5936 vizualizari
Desert covrigi cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • coaja de portocala
  • 3 linguri ulei
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 100 g nuca macinata
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • susan

Mod de preparare

Crema-Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva.

Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul taiat cubulete,  amestecam pana ce se omogenizeaza. Oprim focul, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, adaugam nuca macinata si esenta de rom dupa gust.

Aluat-cernem faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de portocalal; amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, galbenusurile amestecate cu smantana, incepem sa framantam si daca este nevoie, se adauga putina apa calduta, la final framantam aluatul cu uleiul.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in bucati egale, fiecare bucata o intindem sub forma de oval, ungem cu crema de ciocolata, rulam strans si impletim cate 2 suluri, unim capetele dand forma de cerc.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si presaram mac.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar cat sunt fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert covrigi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocolata de casa, cu alune de padure

Postat de RODIMUR

Ciocolata de casa, cu alune de padure

Dacă alunele sunt în coajă, va trebui să vă ocupați mai întâi de ele. Se sparg alunele, se îndepărtează cojile, după care se opăresc timp de 10 minute, pentru a le...

Citeste continuarea

Desert strudel cu branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert strudel cu branza si visine

Pentru aluat amestecam oul cu otetul, uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam si faina framantand usor. Aluatul nu  trebuie sa fie nici moale, dar nici prea tare. Intindem aluatul cat putem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 02.03.2018, 14:52
Foarte buni!
la 02.03.2018, 15:03
ce idee buna .bravo!
la 02.03.2018, 15:06
la 02.03.2018, 15:11
Delicios!
la 02.03.2018, 15:32

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking