Mousse cu migdale si sos de caramel

Postat de comanligia in Dulciuri
7 Iun 2014 | 3403 vizualizari
Mousse cu migdale si sos de caramel

Imi place mousse-ul de orice fel, cu orice gust :)

Ingrediente

  • Pentru mousse:
  • 150 gr zahar
  • 140 ml frisca lichida
  • 6 gr gelatina
  • 350 ml frisca batuta
  • cativa fulgi de migdale
  • 2 linguri apa
  • Pentru sos:
  • 50 gr de zahar
  • 60 ml frisca lichida
  • 1 lingura apa
  • Pentru ornat:
  • ciocolata rasa
  • cativa fulgi de migdale

Mod de preparare

Mousse: intr-o craticioara se pune zaharul si 2 linguri de apa, se amesteca pana se topeste zaharul. Se da craticioara de pe foc si se adauga frisca lichida (incalzita dinainte). Se amesteca toate apoi se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca bine pana se topeste gelatina si s-a incorporat cu toate ingredientele. Se lasa la racit si in acest timp se bate frisca care se adauga peste compozitia obtinuta. Intr-o tava cu foaie de copt se pun la cuptor ptr a se rumeni putin fulgii de migdale care se vor pune in crema obtinuta dupa racire.

Se varsa aceasta compozitie intr-o forma speciala ptr mousse unsa cu ulei de nuci sau migdale, se pune capacul si se da la rece ptr 2- 3 ore.

In acest timp se face caramelul astfel: intr-o craticioara se pune pe foc zaharul cu 1 lingura de apa, se amesteca continuu pana ce acestea se vor carameliza (pana devine o culoare maronie) nu se va tine pre mult pe foc dupa ce a devenit o culoare maronie ptr ca-si va schimba gustul (amarui). Se lasa la racit.

Dupa ce au trecut cele 2- 3 ore se scoate din forma pe o farfurie, se torna peste caramelul racit si se presara ciocolata rasa (daca nu aveti in casa decat ciocolata se poate topi apoi se intinde pe o planseta cu o spatula, se lasa la rece si apoi cu un cutit se razuie ptr a forma ciocolata rasa) apoi se adauga fulgi de migdale.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse cu migdale si sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de licurici_lra

Desert entremet cu mousse de caramel

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.  Se macina 85-90g de migdale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2014, 10:12
Carameeeeeeeeel!Un deliciu!
la 07.06.2014, 10:57
yuum
la 07.06.2014, 11:10
la 07.06.2014, 11:49
Wooooa! ce-mi ploua in gura...
la 07.06.2014, 12:02
Super!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking