Ingrediente
- Paste:
- 3 oua ,
- 225 gr faina ,
- 75 gr cacao pudra ,
- un praf de sare
- Sos caramel cu migdale:
- 200 gr zahar ,
- 100 gr migdale ,
- 30 gr unt,
- 100 ml frisca vegetala
- 150 smantana de frisca
- 2 linguri zahar pudra
- zmeura
Mod de preparare
Pentru sos punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem si le macinam , pastrand si bucatele mai mari .
Punem zaharul intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o culoare aurie , agitand vasul din cand in cand. Adaugam migdalele, amestecam usor pana se omogenizaeaza, apoi adaugam untul si amestecam energic pana untul se topeste si compozitia se uniformizeaza. Turnam frisca si lasam sa dea cateva clocote. Dam vasul jos si lasam sosul sa se raceasca
Pentru paste amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat omogen pe care il strangem intr-o bila , il acoperim si il lasam 30 de minute sa se odihneasca . Intim o foaie cat mai subtire pe care o taiem in fasii de aproximativ 5-7 mm . Lasam patele sa se usice putin , apoi le fierbem al dente i apa cu putina sare .
Batem smantana cu zaharul pudra pana se intareste putin .
Scurgem pastele si le impartim in 3 farfurii . Deasupra turnam sos caramel , 2 linguri de frisca si zmeura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cacao cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|