Paste cu cacao cu sos caramel

Postat de katty in Dulciuri
30 Oct 2014 | 3753 vizualizari
Paste cu cacao cu sos caramel

Paste delicioase de casa aromate cu un sos caramel(preferatul meu) si zmeurica proaspata. Puteti inlocui zmeura cu orice fructe va plac. Puteti face pastele si sosul cu o zi inainte pentru a va usura munca.

Ingrediente

  • Paste:
  • 3 oua ,
  • 225 gr faina ,
  • 75 gr cacao pudra ,
  • un praf de sare
  • Sos caramel cu migdale:
  • 200 gr zahar ,
  • 100 gr migdale ,
  • 30 gr unt,
  • 100 ml frisca vegetala
  • 150 smantana de frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • zmeura

Mod de preparare

Pentru sos  punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem  si le macinam , pastrand si bucatele mai mari .

Punem zaharul  intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o culoare aurie , agitand vasul din cand in cand. Adaugam migdalele, amestecam usor pana se omogenizaeaza, apoi  adaugam untul si amestecam energic pana untul se topeste si compozitia se uniformizeaza. Turnam frisca si lasam sa dea cateva clocote. Dam vasul jos si lasam sosul sa se raceasca

Pentru paste amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat omogen  pe care il strangem intr-o bila , il acoperim si il lasam 30 de minute sa se odihneasca . Intim o foaie cat mai subtire pe care o taiem in fasii de aproximativ 5-7 mm . Lasam patele sa se usice putin , apoi le fierbem al dente  i apa cu putina sare .

Batem smantana cu zaharul pudra  pana se intareste putin .

Scurgem pastele si le impartim in 3 farfurii . Deasupra turnam sos caramel , 2 linguri de frisca si zmeura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cacao cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert sarlota de mere

Postat de RODIMUR

Desert sarlota de mere

Stafidele se curăță de codițe și se pun la înmuiat în 4-5 linguri de esență de rom. Se prepară ”piureul” de mere. Se spală merele, se curăță de coji și de...

Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de Dea_Dea

Cozonac cu branza

Aluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 10:11
interesant
la 30.10.2014, 10:13
:_bd
la 30.10.2014, 10:43
la 30.10.2014, 14:37
interesant
la 31.10.2014, 11:21

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking