Clafoutis cu fructe de vara

Postat de Oana in Dulciuri
9 Iul 2015 | 6841 vizualizari
Clafoutis cu fructe de vara

Un deliciu racoros pentru zile calde!

Ingrediente

    • pepene galben - 2 felii
    • nectarine – 2 buc.
    • zmeura – 100 g
    • oua – 3 buc.
    • zahar – 50 g
    • faina – 100 g
    • lapte – 250 ml
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    • unt – 20 g
    • coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
    • un praf de sare

Mod de preparare

  • Ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt

  • Taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si asezati-le, impreuna cu zmeura, in tava de tarta

  • Cu ajutorul blenderului Oster Versa mixati la viteza mai mare ouale intregi cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul si vanilia

  • Adaugati faina, apoi laptele, putin cate putin

  • Mixati la viteza mica pana obtineti un aluat mai subtire, ca cel de clatite

  • Adaugati la final coaja rasa de lamaie si turnati compozitia in tava, peste fructe

  • Coaceti la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 20-30 de minute

  • Reduceti temperatura la 150 de grade spre finalul coacerii

  • Scoateti tava din cuptor cand prajitura s-a rumenit usor pe margini (puteti face si testul cu scobitoarea)

  • Lasati la racit, apoi o puteti taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasca cu branza

Postat de rocsi_1612

Pasca cu branza

Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema. Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si iaurt

Postat de miha

Placinta cu branza si iaurt

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida. Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2015, 11:39
la 09.07.2015, 11:41
o bunatate
la 09.07.2015, 11:44
O tartă se sezon bunăăăăăăăăăăăă!
la 09.07.2015, 11:56
Si foarte aromata, delicioasa a fost!
la 09.07.2015, 11:58
imi place mult

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking