Tarta cu ciocolata,branza si caramel

Postat de bitza in Prajituri
28 Mar 2011 | 4805 vizualizari
Tarta cu ciocolata,branza si caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 60 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 5 g praf de copt
  • 110 g unt/margarina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • 170 g ciocolata
  •  Crema:
  • 200 g crema de branza
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri caramel sos
  • 100 g zahar pudra
  •  Caramel:
  • 100 g zahar
  • 75 g unt
  • 75 g frisca lichida
  • Nuci maruntite
  •  Décor:
  • Frisca
  • Ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un castron se pune ciocolata(se opreste 50 g) si untul/margarina si se baga la cuptorul cu microude 60 sec amestecand din cand in cand.Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte.

Ouale se mixeaza cu zaharul aprox 10 minute pana se transforma intr-o compozitie cremoasa peste care se toarna amestecul de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Faina se amesteca cu praful de copt,cacaua si nessul si se incorporeaza in compozitia lichida.Ciocolata oprita(50 g ) se toaca bucatele si se pune in aluat.Compozitia se toarna intr-o tava de tarta se unge cu unt/margarina si  tapetata cu faina.

Blatule se coace la temperatura medie-mica pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.

 Caramel

 Zaharul se caramelizeaza la foc mic,apoi se adauga untul si frisca lichida si se amesteca energic pana se ingroase.Se lasa la racit,se opresc 3 linguri,iar restul se amesteca cu 50 g nuci tocate.Caramelul racit se toarna peste blat si se reparizeaza peste tot.

Crema:

Branza se mixeaza cu zaharul,se adauga caramelul rece si frisca lichida si se mixeaza pana obtinem o crema rigida.Aceasta crema o intindem peste caramel,in strat uniform.Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.

Nota:este foarte buna a doua zi,iar pentru cei care nu o prefera asa o pot insiropa putin inainte de a pune caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata,branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu tofee si banane

Postat de Oana

Tarta cu tofee si banane

Pentru blat, se sfarama biscuitii la robot pana se obtine un pesmet fin, apoi se amesteca cu zaharul, untul si ciocolata topite. Se pune mixul intr-o forma de tort detasabila si se preseaza bine...

Citeste continuarea

Desert tarta dulce

Postat de amalia01

Desert tarta dulce

  Aluatul:   Ouale le bati cu ajutorul mixerului impreuna cu apa si zaharul pana cand devin spuma. Adaugi pe rand faina si cacaua, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2011, 21:16
daca tot is prima faceti-va ca n-ati vazut reteta sa pap eu tot
la 28.03.2011, 21:18
Ai vrea tu sa scapi parca ziceai ca impartim frateste Bitza...arata demential Felicitari
la 28.03.2011, 21:19
mai e o feliuta,asa ca impartiti-o frateste
la 28.03.2011, 21:19
nu nu! eu vreau o bucatica mica mica!!!!!!!!!
la 28.03.2011, 21:19
ruxyrux se pare ca am postat in acelas timp

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking