Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
11 Aug 2013 | 6768 vizualizari
Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

Anul acesta cat a fost zmeura pe piata nu am pregatit nici un desert desi ador dulciurile cu zmeura. Insa cum nu mai gasim proaspata cu ajutorul zmeurei congelate am pregatit o tarta delicioasa cu care am sa va servesc astazi!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 230 gr faina
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 200 gr zmeura congelata
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • Pentru crema cu mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaie. O asezam bine, presam marginile si o intepam cu furculita. Introducem tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul de zmeura:

Zmeura congelata o punem in blender si o maruntim. Intr-o cratita turnam zmeura, zaharul si le trasferam pe foc pana acesta din urma se topeste. Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste zmeura. Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin. Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.

Crema cu mascarpone:

Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte. Le omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si  invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, aruncam pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita. Gelatina o punem la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema. Scoatem tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece.

Ciocolata o radem cu un curatator de legume sa obtinem mici carlionti pe care ii presaram peste tarta. Decoram cu zmeura.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu jeleu de zmeura si fragi

Postat de Irina

Tarta cu jeleu de zmeura si fragi

Pentru inceput am pregatit blatul de cacao. Am facut un pandispan din 3 oua. Galbenusurile le-am batut cu zaharul, am adaugat treptat uleiul si lingura de apa.  Albusurile batute spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2013, 13:27
vreau si eu o bucatica
la 11.08.2013, 13:27
Delicioasa si frumoasa!
la 11.08.2013, 13:28
wow,senzational arata tarta
la 11.08.2013, 13:31
sa nu ma uiti ... ca-s prin zona, Rocsicuta!
la 11.08.2013, 13:33
buna

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking