Ingrediente
- Voi trece ingredientele pentru doua portii ele sunt aceleasi ca pentru blatul de la tarta sarata doar ca la un blat am adaugat 3 linguri pline de zahar pudra vanilat
- 150 gr unt
- 150 gr branza de vaci
- 125 gr mascarpone
- 350 gr faina
- 2 oua intregi
- un praf bun de sare
- Umplutura:
- 3 oua
- 250 gr branza de vaci
- 3 pliculete vanilie
- 6 linguri iaurt
- 300 gr zahar
- 350 ml lapte
- 10 linguri de faina
- coaja de portocala plus coaja de lamaie
Mod de preparare
Amestecam mascarpone untul si branza de vaci pana devin o crema, adaugam ouale praful de sare si faina. (Daca vom alege sa preparam ambele tarte cu branza dulce vom adauga la blat sase linguri de zahar pudra vanilat. Daca preferam sa facem o tarta cu branza dulce si una ca aperitiv sarat vom pune zahar numai in blatul pentru desert.).Rezulta o coca fina pe care o vom imparti in doua bucati pe care le vom infolia si le vom da pentru 30 de minute la rece.
Umplutura:
Amestecam la mixer ouale cu branza de vaci si zahar, apoi aromele, coaja de lamaie( care arata ca o portocala e prima data cand vad asa ceva, o lamaie ca o portocala , am anexat si foto) punem si iaurtul si adaugam faina, apoi subtiem totul cu lapte insa vom scoate de la mixer si vom folosi un tel( pot sari stropi).
Intindem blatul de tarta punem deasupra crema de branza , zmeura deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste( la 180 grade).
E un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|