Ingrediente
- blat : 250 gr. faina
- 130 gr. unt
- 80 gr. zahar
- 1 ou
- crema 4 oua
- 70 gr. zahar
- 400 gr. branza vaci (am folosit crema quark cu vanilie 500 gr)
- 200 ml. smantana (20%)
- 100 ml. frisca
- 2 Linguri amidon
- 300 gr. fructe de padure congelate (reteta originala era cu 250 gr. zmeura)
Mod de preparare
Blatul: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se infasoara in folie si se lasa la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie subtire si o punem in forma de tarta de 26 cm. Se pune peste foaie o hartie de copt cu boabe de fasole pt. ingreunat si se coace blatul cca 10 minute.
Crema: Se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Separam ouale, galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza iar albusurile se bat cu un varf de sare si se adauga si ele.
Amidonul se toarne in ploaie, se omogenizeaza.
se aseaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.
Fructele se paseaza, se strecoara si se repartizeaza cu lingura peste branza. Se marmoreaza cu un betisor (de la frigarui) sau coada unei linguri, trecand usor printre straturi.
Se coace cca 40 minute. Se orneaza cu fructe oprite dinainte sau zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|