Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure

Postat de Retetegg in Prajituri
4 Mai 2011 | 4678 vizualizari
Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure

Este prima mea incercare de tarta!

Ingrediente

  • 250 gr margarina,
  • 1 ou,
  • o ceasca apa calduta,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • zahar vanilat,
  • un praf de sare,
  • 100 gr zahar,
  • 500 gr faina,
  • 400 gr fructe de padure (congelate),
  • 300 gr branza dulce,
  • 1 plic tort gelee (pentru care mai avem nevoie de 200 ml apa, suc de fructe si 4 linguri de zahar)

Mod de preparare

Margarina am taiat-o bucati si am pus-o intr-un bol mare. Am adaugat peste ea zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa calduta. Am amestecat pana cand margarina a inceput sa se topeasca.

Am adaugat apoi faina, praful de copt (direct fara sa-l sting in otet), oul si am amestecat bine. Daca mai este nevoie de putina faina mai adaugati. Trebuie sa amestecati bine pana cand aluatul devine omogen.

Am obtinut un aluat tare pe care l-am lasat la frigider 30 de minute.

Am uns tavile pentru tarta cu ulei si am tapetat cu faina.

Am impartit aluatul in 2 bucati mari si 6 mici (asta in functie de tavi - eu am facut 2 tavi mari si 6 mici).

Am intins bine aluatul pe masa de lucru si l-am asezat in forma de tarta. Am modelat pe forma tavii si am intepat cu furculita din loc in loc. Am vazut ca unele gospodine pun ceva boabe de fasole, orez pe o hartie de copt deasupra tartei ca sa nu se ridice. Mie nu mi s-a ridicat, a fost bine intepata cu furculita:))

Am lasat la cuptor 25 de minute.

Am scos tartele din forme si le-am umplut cu branza dulce amestecata cu zahar vanilat, apoi am decorat cu fructe de padure.

Jeleul l-am pregatit din 200 ml apa, cateva linguri suc de fructe (eu am folosit sucul lasat de fructele de padure cand s-au decongelat), zahar si plicul de tort gelee. Am pus pe foc si am dat intr-un clocot apoi l-am distribuit pe tarte peste fructele de padure.

Jeleul da un aspect deosebit tartei, asa ca merita sa-l folositi.

Am lasat tarta la frigider cam 1 ora inainte de servire, Apoi am taiat-o felii cu un cutit umed ca sa nu se rupa.

Am servit cu inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu branza dulce si fructe de padure

Postat de leoflori

Tarta cu branza dulce si fructe de padure

Blatu l:  Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se infasoara in folie si se lasa la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie subtire si o punem in forma de tarta de 26 cm. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2011, 11:27
O prima incercare reusita!
la 04.05.2011, 11:36
la 04.05.2011, 11:37
Merci Miha
la 04.05.2011, 11:38
kukibella, merci
la 04.05.2011, 11:53
buna buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking