Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Postat de diaconta in Prajituri
2 Iun 2013 | 3910 vizualizari
Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Foarte mult îmi plac tartele,dulci ori sărate.Cele dulci le prefer cu brânză şi fructe şi blat sfărâmicios.Pentru umplutura am ales urda,pentru că este foarte gustoasă în această perioada şi un jeleu de vişine ,pentru că mai aveam încă vişine din acelea pentru prăjituri conservate pentru iarnă.Bezeaua nu a ieşit cum aş fi vrut ,pentru că,în dorinţa mea de a o orna frumos,am pus cam mult albuş şi nu a ieşit aşa crocant cum mi-aş fi dorit

Ingrediente

  • Pentru foaia de tarta:
  • 300 g faina
  • 75 g untura
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smântâna
  • ½ lingurita bicarbonat+zeama de lamâie
  • 3 linguri zahar
  • Vanilie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 g urda
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Visine din compot – un borcan de 420 ml cu tot cu sirop
  • 2 linguri amidon
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor.

Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora.

Am pregatit apoi jeleul.

Siropul de la visine l-am amestecat cu amidonul,am pus visinele si am fiert la foc mic pâna s-a îngrosat.

Daca este cazul mai adaugati putin amidon.

L-am lasat sa se raceasca.

Urda am amestecat-o cu zaharul,smântâna si aromele.

Am întins o foaie de aluat si am asezat-o în tava de tarta.

Am întepat-o din loc în loc cu furculita.

Am pus alternativ brânza si jeleu.

Am pus la frigider pâna am pregatit bezeaua.

Am mixat albusurile ,am adaugat apoi cate o lingura de zahar mixând bine dupa fiecare.

Am pus peste umplutura si am dat la cuptor cam 40 de minute.

Am lasat sa se raceasca în cuptor dupa care am pus-o câteva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză,jeleu şi bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Postat de Nadyne

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul....

Citeste continuarea

Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare

Postat de merisor67

Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare

Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare. Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2013, 11:16
buna buna
la 02.06.2013, 11:16
Aici ne asemanam, pt ca si mie imi plac tartele si cele dulci si cele sarate. A iesit tare bine, chiar si bezeaua!!!! Delicioasa!!!
la 02.06.2013, 11:20
N-am zis io ? azi merg doar in genunchi (am scris in ordine inversa , dar pricepi tu Dia , ca doar esti fata desteapta)
la 02.06.2013, 11:21
senzational arata
la 02.06.2013, 11:25
Cat de faina este, dar las portia mea pentru cine papa urda

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking