Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere

Postat de mosuletulene in Dulciuri
4 Feb 2013 | 36813 vizualizari
Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere

...daca vrei ca sa servesti, bun ceva, sa te-ndulcesti, uite aici o tarta buna, ce ti se topeste-n gura ;)

Ingrediente

  • 500 g biscuiti
  • 50-100 g samburi de nuca
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri margarina
  • 8 oua
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 320 g zahar
  • 6 linguri de amidon
  • 900 ml lapte
  • 2 plicuri de gelatina fasii
  • 500 grame branza de vaca dulce
  • fructe proaspete sau din compot (piersici si ananas)

Mod de preparare

1. "Blat"

- biscuitii se zdrobesc marunt, la fel si samburii de nuci, se amesteca, untul se topeste si se incoropreaza in biscuiti, mie mi s-a parut ca e cam insuficient si am mai amestecat 2-3 linguri de margarina, am omogenizat bine si am asezat un start de 2 cm intr-o tava de yena, presand foarte bine, dupa care am dat-o la frigider.

2. crema

- gelatina de pune la inmuiat cu apa rece, 8 galbenusuri le-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat mixand bine cu mixerul, cand a inceput zaharul sa se topeasca si sa devina compozitia usor pufoasa am adaugat cele 6 linguri de amidon amestecandu-se foarte bine

- laptele se infierbanta, apoi se toarna incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu; vasul se transfera pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc

- se adauga imediat branza de vaci, in crema fierbinte, si se mixeaza totul pana la obtinerea unei creme fine, in crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa

- deasupra blatului de biscuit intarit se aseaza fructele cat de des se doreste

- deasupra se toarna crema semifluida obtinuta, se lasa usor sa se raceasca si se da la figider

- 8 albusurile de bat spuma tare, se adauga 8 linguri de zahar si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei, aranjandu-se

- pentru a carameliza usor bezeaua am bagat tava 4-5 minute in cuptorul de aragaz bine incins sau se caramelizeaza cu un pistol pentru caramelizat

- se scoate, se lasa sa se raceasca si se mai pastraza la figider 3 ore dupa care se serveste cu multa pofta ;)

Spor si pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prune umplute cu nuci

Postat de Ksenya

Prune umplute cu nuci

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu stafide

Postat de MotanLaOale

Desert ciocolata de casa cu stafide

Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2013, 21:28
Cat de bine arata!
la 04.02.2013, 21:31
multumesc frumos!!!!
la 04.02.2013, 21:31
buna buna fi frumoasa
la 04.02.2013, 21:32
multumesc frumos Motane!!!
la 04.02.2013, 21:33
Wow, cum arata!Super!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking