Tarta cu branza, lamaie si bezea

Postat de simona72 in Prajituri
30 Apr 2014 | 6811 vizualizari
Tarta cu branza, lamaie si bezea

La mine a tinut loc de pasca...blat crocant, umplutura cremoasa cu aroma de lamaie si bezea deasupra...

Ingrediente

  • pt blat:
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 8-9 linguri apa rece
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • pt crema:
  • 500 gr branza dulce(de la Lidl)
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 linguri amidon alimentar
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 50 gr coaja confiata de limeta
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • pt bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru blat: se face in maxim 2 minute daca folositi robotul de bucatarie. Se pune in robot faina, sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete. Se porneste si se lasa 15 secunde, pana cand arata ca niste boabe mici acoperite cu faina. Apoi se adauga treptat apa in timp ce robotul framanta aluatul. Se rastoarna aluatul pe o folie alimentara, se aduna cu palmele intr-o bila, se infasoara in folie si se da la frigider pentru 30 minute. Pe masa infainata se pune bila de aluat dupa ce a stat la rece, se intinde cu sucitorul, i se da o forma rotunda, se pune in tava de tarte unsa cu unt si tapetata cu faina, se imbraca si marginile formei cu aluat, se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc. Se ia o bucata de hartie de copt, se intinde peste blat, iar deasupra se pun boabe de fasole pt a coace in orb aluatul. Se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute.(aici recomand, sa se coaca la 180 grade pt 20 minute)

Pentru umplutura: se mixeaza galbenhusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si capata volum. Se adauga branza si smantana si se mixeaza. Coaja confiata de limeta se tine in zeama de lamaie 20-30 minute, pana se inmoaie putin. Se adauga la umplutura impreuna cu amidonul si se amesteca. Dupa ce aluatul s-a copt pe jumatate, se inlatura hartia de copt cu fasolea, se toarna umplutura peste aluat, se niveleaza si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 25-30 minute. 

Pentru bezea: se mixeaza albusurile cu zaharul pana capata volum si se tin de tel. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza 2-3 minute. Se pune intr-un pos bezeaua si se dau formele dorite peste tarta coapta. se mai da la cuptor pt inca 5-10 minute, pana devine aurie bezeaua. Dupa ce se raceste se poate servi.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu branza si bezea

Postat de sufletista

Tarta cu branza si bezea

Blatul -intr-un vas mixam untul cu zaharul si galbenusul, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim) trebuie sa iasa un aluat potrivit de...

Citeste continuarea

Tarta cu branza - lacrimi dulci

Postat de diana_k

Tarta cu branza - lacrimi dulci

Faina se freaca cu untul moale, se adauga zaharul, oul praful de copt, Se adauaga lapte treptat cat sa obtinem un aluata moale ce nu lipeste. Se unge o tava de copt de 24cm cu putin ulei si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 30.04.2014, 12:07
ce bine arata
la 30.04.2014, 12:07
la 30.04.2014, 12:08
wow-..ce buna!!!!!
la 30.04.2014, 12:09
blat crocant , branza si bezea ...super
la 30.04.2014, 12:14

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking