Desert cozonac cocoa-cocos

Postat de Dorka in Prajituri
21 Noi 2021 | 2103 vizualizari
Desert cozonac cocoa-cocos

Un mic de jun delicios în ton pentru Crăciun.

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 2,5 dl lapte
  • 315 g iaurt (pentru mine a fost un amestec de iaurt natural și iaurt cu prune)
  • 3 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 125 g unt
  • jumătate de pachet de drojdie uscate
  • 8 linguri de cocoa
  • 6 linguri de cocos
  • 8 linguri de lapte
  • 1 gălbănușuri unui ou
  • 1 linguri de zahăr
  • puțin lapte
  • 4-5 linguri nuci măcinată
  • sos de caramel de casă : 62 g zahăr, 22,5 g unt, 50 g friscă, 22,5 ml apă

Mod de preparare

Pune zahărul în laptele călduț și stoarce drojdia.

Cerneți făină și adăugați: unt, ouă, iaurt. Ultima data adaugam laptele cu drojdie.

Framantam aluatul si scoatem aproximativ  75-80 grame. Acesta va fi porția alba la care adaugam nuca de cocos si cateva linguri de lapte (cat puteti face un aluat moale dar nu il lipiti)

Se adauga cacao si cateva linguri de lapte in rest si se framanta pana la aceeasi consistenta.

Apoi lăsați ambele aluaturi să se dubleze timp de 50-60 de minute.

Împărțiți ambele în 4-4 porții și lăsați să se odihnească încă 10 minute.

Luam o parte de cacao si o parte alba, le intindem pe amandoua (albul mai mic) si le punem una peste alta. O întindem pentru noi după cum ne place, apoi o rulăm pe toate. Tăiați la mijloc cu un cuțit și răsuciți aluatul trei pentru a face o dungă.Îi dăm apoi formă și mai facem asta de trei ori pentru a obține 4 cozonac mai mici.

Se unge cu ouă și se lasă să se odihnească până când cuptorul se încălzește la 180 de grade. Apoi se prăjește timp de 30 de minute.

Faceți sosul caramel până se răcește cozonacul.Gatiti zaharul si apa pana incepe sa se rumeneasca (este nevoie de timp). Se încălzește untul și smântâna, apoi se adaugă pentru sirop de zahăr  și se lasă puțin pe aragaz amestecând. Se lasa apoi sa se raceasca si sosul de caramel este gata.

Cand totul este gata decoram în partea de sus a  cozonacului cu caramel si nuca macinata dupa preferinta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cocoa-cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu nuca de cocos si ciocolata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Briose cu nuca de cocos si ciocolata (Reteta Video)

Punem praful de copt si sare peste faina cernuta si omogenizam. Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam uleiul si continuam sa amestecam. Punem laptele si...

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 22.11.2021, 15:38
Interesant !
la 22.11.2021, 17:13
la 22.11.2021, 17:32
Imi place aceasta varianta cu glazura !!!
la 22.11.2021, 19:35
la 22.11.2021, 21:25

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking