Desert cozonac Coronita cu zmeura

Postat de eumimi in Dulciuri
25 Dec 2019 | 2803 vizualizari
Desert cozonac Coronita cu zmeura

Un cozonac pufos si delicios! "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • 110 g margarina Unirea
  • 150 g zahar
  • 40 g drojdie
  • 1 kg faina
  • 200 g zmeura congelata + 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

 Adaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina.

Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit in loc calduros timp de 1 ora.

Impartim aluatul in 2 parti egale pentru 2 coronite.

Intindem o foaie de aluat cat mai subtire pe hartia de copt si adaugam 100-150 g de zmeura congelata sfaramitata. Presaram zahar peste zmeura.

Rulam foaia intinsa ca pe rulada, apoi taiem pe jumatate rulada,dar lasam aproximativ 1 cm la capat netaiata. Impletim cele doua parti rezultate si unim capetele intr- un cerc.

Punem cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand este copt suficient.

Imediat ce scoatem coronita din cuptor, o pudram cu zahar pudra. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Coronita cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

Postat de GABRIELAGH

Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

   Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos.   In timp ce se...

Citeste continuarea

Chec Surpriza

Postat de panacris

Chec Surpriza

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2019, 20:38
Coronita Zmeurica, ce frumoasa si aromata este !
la 25.12.2019, 20:39
Merci!
la 25.12.2019, 20:44
Ce bine arata!
la 25.12.2019, 20:47
la 25.12.2019, 20:49

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking