Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos

Postat de gurita_ta2005 in Dulciuri
18 Apr 2020 | 2106 vizualizari
Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos

Ingrediente

  • 550-600 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 gr unt
  • 200 gr lapte
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1esenta vanilie
  • 70 gr zahar

Pentru umplutura:

  • 1 borcan crema ciocolata+ 1/2 finetti
  • cocos

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se taie cuburi, se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si mixam bine.

Se adauga galbenusuriile si smantana treptat.

Intr-un bol punem 500 gr faina, amestecam cu plicul de drojdie si cu o lingura punem treptat in vasul in care mixam compozitia, adaugam si laptele tot treptat.

Faina se pune cat cuprinde, sa nu fie moale aluatul.

Se mixeaza bine si se lasa circa 1:30 h la crescut la loc cald.

Aluatul se imparte in 4 bucati egale, se intind foile, se ung cu crema de ciocolata si se presara cocos.

Se impletesc 2 suluri de aluatul umplut.

Se pun in tavi tapetate cu hartie de copt, se dau la cuptor pentru circa 30 - 40 minute, la 180 grade C, in functie de cuptorul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac brad de Craciun

Postat de oanapl

Desert cozonac brad de Craciun

Amesteci toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator. Incalzesti laptele si il adaugi peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt. Amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2020, 18:39
la 18.04.2020, 19:15
Bun cozonacul! Paste Fericit!
la 18.04.2020, 20:26
Bun!
la 18.04.2020, 20:36
Bun, bun!
la 18.04.2020, 21:36
CAti cocosi ai taiat ? Sarbatori cu bine ! 💐

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking