Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Postat de sufletista in Dulciuri
25 Apr 2019 | 3371 vizualizari
Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Multumesc Merisor

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 5 albusui
  • 100 zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g nuca tocata grosier
  • 20 g pesmet
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • optional-rahat
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mac

Mod de preparare

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.

Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.

Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.

Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.

Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam.

Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2.

Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4.

Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.

Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca  40-50 min la 160 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Postat de Oana

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul,...

Citeste continuarea

Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata

Postat de miha

Desert inghetata de caramel si bezea caramelizata

Blat de biscuiti: Mixam biscuitii la robotul de bucatarie pana obtinem un pesmet fin. Adaugam zaharul si untul topit si mai mixam o data pana compozitia se omogenizeaza. Rasturnam intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2019, 17:54
la 25.04.2019, 17:59
la 25.04.2019, 18:09
Ce bine arata! Sa aveti pofta!
la 25.04.2019, 19:43
la 25.04.2019, 20:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking