Ingrediente
- 400 g făină,
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr
- vanilie
- 50 g unt
- 1/2 cană nucă măcinată
- 25 g drojdie
- 1 cană lapte cald
- 3 linguri ulei
Mod de preparare
Amesteci laptele cald cu drojdia și o lingură zahăr și lași să crească.
Făina o amesteci cu sarea, zahărul și pui 2 ouă întregi peste ea și o amesteci. Adaugi uleiul și frămânți un aluat elastic din toate ingredientele.
Întinzi o foaie pe care o ungi cu unt, presari nuca măcinată amestecată cu vanile și zahăr. Rulezi aluatul și-l tai bucăți egale.
Prepari un sirop de zahăr cu apă, unt și zahăr într-o oală în care vei coace cozonacul. Ungi pereții oalei cu sirop și așezi bucățile în formă de floare. Lași la dospit 1 oră și apoi îl coci până se rumenește.
După ce s-a copt, îl pui într-o farfurie plată deoarece se va lipi de oală când se va răci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|