Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
26 Dec 2019 | 3440 vizualizari
Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat. Pozele pentru prezentare au fost facute atunci cand cozonacii erau calduti, asa ca veti observa cum curgea ciocolata din ei. Dupa ce se racesc bine de tot, ciocolata se incheaga.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 5 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 2 ciocolate cu rom (88 g/buc)
  • 2 linguri apa
  • 50 g zahar
  • 30 g cacao
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 300 g rahat
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se cern 500 g faina intr-un castron mare.

Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune peste faina, departe de drojdie) si esenta de vanilie. Se incepe framantarea, adaugand si restul de lapte si faina cat cuprinde. Se incorporeaza untul. Daca aluatul este tot lipicios, se adauga ulei si se framanta pana cand se dezlipeste de pe maini si de pe castron, formand o bila mare. Se acopera castronul cu o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 4 ore. Se poate lasa si 24 de ore la frigider. Eu l-am lasat peste noapte.

Apoi, se rupe ciocolata, se pune intr-o craticioara, se adauga doua linguri de apa peste ea si se topeste.

Zaharul, cacaua si untul se amesteca pana cand devin ca o crema. Se toarna ciocolata peste ele si se omogenizeaza.

Rahatul se taie cubulete.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe masa de lucru infainata. Se imparte in doua. Se unge o parte cu jumatate din crema de ciocolata si se adauga rahat din loc in loc. Se ruleaza si se transfera cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, iar cozonacii se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca putin, se ung cu galbenusurile amestecate cu laptele si se presara zahar pe ei.

Se introduc tavile la cuptor pana cand cozonacii sunt frumos rumeniti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Nutellotti - biscuiti deliciosi cu ciocolata - reteta nr 500

Postat de eumimi

Desert Nutellotti - biscuiti deliciosi cu ciocolata - reteta nr 500

Cu ajutorul unei furculite amestecam bine Nutella cu oul. Adaugam treptat faina si framantam un aluat vascos, sa fie tare, dar nelipicios. Dam aluatul pentru 10 minute la frigider, timp...

Citeste continuarea

Crema de ciocolata cu capsuni (de post)

Postat de rocsi_1612

Crema de ciocolata cu capsuni (de post)

Crema de ciocolata: Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2019, 15:33
la 26.12.2019, 15:35
la 26.12.2019, 15:46
Ce bine arată...!
la 26.12.2019, 16:11
la 26.12.2019, 16:38
Yami! Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking